Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

AMC Maramureș – Daruri pentru copiii internați în spitalele din Baia Mare

„Domnul nu ne-a lăsat dispensații teologice sau un manual pastoral pe care să-l aplicăm, ci Spiritul Sfânt care stârnește misiunea. Iar inițiativa curajoasă pe care Spiritul o insuflă în noi ne determină să imităm stilul său, care are întotdeauna două caracteristici: creativitatea și simplitatea.” (Papa Francisc - Vatican News – 6 decembrie 2023).

În ajunul Sărbătorii Sfântului Nicolae, membrii Asociației Medicale Catolice Maramureș cu sprijinul voluntarilor din domeniul medical, s-au străduit să aducă puțină bucurie, mângâiere și voioșie în inimile copiilor internați în Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, Spitalul de Boli Infecțioase și Prihiatrie și Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea",  Baia Mare.

Sfântul Nicolae - izvor de bunătate și generozitate, protector al copiilor - și-a revărsat harurile asupra noastră, a tuturor: nouă, cadrelor medicale, ne-a reamintit adevăratul chip al lui Dumnezeu oglindit atât de clar în chipurile luminate de bucurie ale copiilor. Ei – copiii - departe de confortul propriului cămin și căldura familiei, cu obrajii pătați de lacrimi de suferință, cu mânuțele țintuite de perfuzii și inimioarele care parcă stăteau să sară din piept de teama „halatului alb”, au primit micile daruri cu veselie și recunoștință. Au uitat astfel pentru o clipă de suferință și și-au redobândit candoarea și energia molipsitoare.

Așadar, în viața creștinului autentic, adevărata dăruire rămâne un act personal, ea nu este o datorie, ci mai degrabă o mare binecuvântare!

Mulțumiri tuturor: cadre medicale, copii, voluntari și binefăcători!

                                                     Asociația Medicală Catolică, Maramureș

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.