Marți, 23 Aprilie 2024

PS Vasile în vizită de lucru la centrul refugiați din Sighetu Marmației: „Ne dorim să se simtă susținuți și în siguranță la noi”. Sunt pregătite alte centre

Aflat în vizită de lucru la primul centru care funcționează pentru primirea refugiaților la Sighetul Marmației, mănăstirea CMD, duminică, 27 februarie 2022, Preasfințitul Vasile Bizău a transmis un mesaj de încurajare și bun venit celor care urmează să vină aici:

„Dorim să încurajăm și să fim solidari cu frații noștri care fug din calea războiului și facem tot posibilul ca șederea lor în structurile de pe teritoriul Eparhiei noastre să fie cât mai confortabile pentru ei. Fugind de acasă spre necunoscut, nu e totuna să fii primit sau să fii bine primit, așa că ne angajăm să oferim tot ceea ce putem pentru ca aceste persoane vulnerabile din toate punctele de vedere, în aceste momente dificile, să găsească în noi sprijin fizic, psihic și spiritual, să se simtă la adăpost, dar și în siguranță atât timp cât se opresc aici”.

La întâlnirea de lucru de la Sighet au participat, alături de Episcopul de Maramureș: pr. vicar pentru ucraineni Colopelnic Vasile, pr. protopop de Sighet Iusco Vasile, pr. director Caritas Maramureș – Dunca Gheorghe, superioara generală CMD - sora Teodorina, superioara comunității CMD din Sighet - sora Adriana. Din partea Primăriei Sighet a fost prezentă doamna viceprimar Daniela Maria Onița-Ivașcu, care a mulțumit Preafințitului și surorilor pentru că sunt primii care au sărit în ajutorul refugiaților ajunși în oraș.

Cu această ocazie s-au stabilit locațiile de pe teritoriul Eparhiei care se mai pun la dispoziție pentru a primi persoane venite din Ucraina.

De asemenea, în fiecare parohie, preoții au deschis liste cu familiile care pot oferi cazare în cazul în care locurile din aceste centre se vor epuiza, liste care vor fi centralizate la Episcopie.

Biroul eparhial de presă

 

 

  

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.