Marți, 19 Martie 2024

6 august 2017: Hramul parohiei Ferneziu – Baia Mare

Duminică, 6 august 2017, de sărbătoarea „Schimbarea la față a Domnului”, parohia greco-catolică din Ferneziu – Baia Mare și-a sărbătorit hramul. A fost prilej de bucurie pentru mirenii parohiei de aici, care i-au primit cu mult drag pe credincioșii veniți și din alte parohii din Baia Mare și împrejurimi.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de la ora 10:00, de către pr. vicar general Albu Ioan Cristinel, împreună cu părintele paroh Trifoi Vasile și alți preoți invitați la sărbătoare. Părintele Albu, la începutul omiliei sale, a transmis tuturor salutul Preasfințitului Vasile Bizău, care în această sărbătoare s-a aflat la hramul bisericii din Bârsana. „Noi am venit aici, la Ferneziu, ca, rugându-ne împreună, să ne bucurăm. Să ne bucurăm de schimbarea la față a Mântuitorului Isus Hristos și în mod special, de îndemnul acestei sărbători: să schimbăm fața sufletului nostru”, a spus părintele vicar.

În cuvântul de mulțumire, părintele paroh Vasile Trifoi a ținut să readucă în atenția credincioșilor versul din Troparul sărbătorii, care transmite faptul că ucenicii au văzut măreția Domnului „atât cât puteau cuprinde”. „Acesta, pentru noi, este un puternic apel la convertire și la conștientizarea faptului că vederea măreției lui Dumnezeu nu depinde doar de El, ci și de noi”, a spus părintele. A invitat, de asemenea, pe toată lumea prezentă în biserică: oficialități (primarul Cătălin Cherecheș, d-na deputat Viorica Cherecheș, Radu Ardelean – consilier local la municipiului Baia Mare), preoți și credincioși, să ia masa împreună, la umbra bisericii, deoarece „cu toții suntem mădulare ale Bisericii, Trupul lui Isus Hristos (cfr. Sf. Pavel) și, la fel cum ne-am împărtășit împreună cu Trupul și Sângele lui Hristos, vom rămâne împreună și la masă”, a spus părintele paroh. Totul s-a petrecut într-o atmosferă de fraternitate și bucurie, iar cei prezenți s-au întors la casele lor încărcați spiritual și cu dorința de a deveni mai buni. 

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.