Vineri, 19 Aprilie 2024

SATU MARE: Hramul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

În cadrul sărbătorii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie 2016), începând cu ora 18:00, Preasfințitul Vasile a fost prezent în mijlocul comunității greco-catolice sătmărene, la biserica ce-și sărbătorește hramul, purtând numele marilor apostoli.  

Un salut părintesc pentru fiecare a fost rostit de către Episcopul Eparhiei, care și-a început astfel omilia din cadrul Liturghiei: „Adresez un salut părintesc pentru fiecare dintre dumneavoastră, cei prezenți la această celebrare liturgică, când îi sărbătorim pe cei doi apostoli, Petru și Pavel, ocrotitorii acestei biserici și acestei parohii. Aș dori ca salutul meu să ajungă și la membrii familiilor dumneavoastră și la cei care nu sunt prezenți cu noi la această celebrare și pe care îi cuprindem în rugăciunile noastre… Sărbătoarea hramului ne aduce împreună cu fiii parohiei, a celor două parohii și nu numai. Sunt prezenți aici invitați, preoți veniți din alte parohii, care împreună cu ei și cu dumneavoastră dorim să aducem această jertfă de laudă lui Dumnezeu”. Vorbind despre misiunea creștinului din ziua de astăzi, Preasfințitul a afirmat: „Viața creștinului în lumea contemporană este o viață cu totul particulară pentru că este o viață care este chemată să dea mărturie despre iubirea pe care o are față de Hristos. Misiunea creștinului în lumea de astăzi rămâne o chemare la a da această mărturie…”.

S-au adunat în jurul altarului și au celebrat Sfânta Liturghie împreună cu Arhiereul lor: pr. Dumitru Roman, protopop de Satu Mare, preotul paroh Florin Fodoruț și un sobor de preoți din Eparhie, invitați la sărbătoare.

La final, părintele Fodoruț a mulțumit tuturor pentru prezență: Preasfințitului Vasile, comunității parohiale și curatorale și tuturor preoților și credincioșilor veniți în număr mare pentru a se ruga împreună în această biserică dedicată Sfinților Apostoli.

Biroul eparhial de presă

     

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.