Joi, 28 Martie 2024

BOTIZ- Prima Sfântă Împărtășanie solemnă de Rusalii

Parohia Greco Catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Botiz a sărbătorit în data de 19 iunie Sărbătoarea Rusaliilor, dar și prima Sfântă Împărtășanie solemnă a 10 copilași (6 băieți și 4 fete), care l-au primit pe Isus cu multă bucurie în căsuța lor mică pentru întâia oară în viața lor. A fost o sărbătoare foarte frumoasă, pentru că ce este oare mai înălțător pentru inimile sincere ale copiilor ca întâlnirea cu un bun prieten mult așteptat? Bucuria le-a fost cu atât mai mare cu cât pregătirile pentru ca sufletele lor sa fie adăpostul perfect pentru Isus au început cu mult timp în urmă. Totul a început în momentul în care mama, cu grijă și răbdare a luat de nenumărate ori mâna dreaptă a copilului și i-a arătat semnul Sfintei Cruci, până ce acesta a reușit să-l facă singur. Apoi, împreună cu tata, a învățat în familie sa se roage.
Astfel, ziua de duminică a strâns în jurul altarului întreaga comunitate pentru a se bucura împreună cu cele 10 familii de acest moment emoționant. Sfânta Liturghie a început cu procesiunea copiilor, care au fost însoțiți de părinți și nași la Sfântul Altar pentru a primi binecuvântarea pentru acest pas important în drumul de viată și de credință. În cadrul predicii, părintele Gheorghe Simion le-a explicat copiilor importanța sărbătorii Coborârii Spiritului Sfânt și cât e de important să ne hrănim cu Trupul și Sângele lui Isus, deoarece și sufletul, la fel ca și trupul, are nevoie de hrană. La finalul Sfintei Liturghii, copiii au prezentat un scurt program și au primit cadouri, dar și aplauze din partea întregii comunități. Totul s-a încheiat cu o agapă fraternă, moment de socializare și împărtășire a emoțiilor evenimentului.
Mulțumim lui Dumnezeu pentru ca ne-a oferit această sărbătoare și că ne însoțește mereu în drumul de viată și de credință!
pr. Nicolae Huzău
paroh de Botiz

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.