Sâmbătă, 07 Septembrie 2024

Hramul parohiei Dragomirești

„Omul care nu-l caută pe Dumnezeu suferă o înstrăinare față de sine și față de ceilalți”, a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău în omilia rostită în parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Dragomirești, unde a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia hramului bisericii, care a coincis în acest an cu Sărbătoarea Preasfintei Treimi, A doua Zi de Rusalii (24 Iunie 2024).

„Preasfânta Treime este pentru noi exemplu de bucurie, de pace și de comuniune, precum și exemplu de iubire jertfelnică, așa cum se manifestă în Fiul. Privirea Preasfintei Treimi o recunoaștem în viața și în jertfa Mântuitorului nostru Isus Hristos. Isus poartă Spiritul lui Dumnezeu în lume și vedem chipul blând, cuvântul care dă viață, fapta care vindecă. Iar în ultima suflare a vieții pe cruce, Isus dăruiește viața, își dă sufletul, spiritul, suflarea. Este o suflare revărsată peste lume, pe care o primesc cei care cred în El și astfel viața creștinilor, a celor care cred în Isus, se reînnoiește cu această putere a lui Dumnezeu... Aceasta este viața care pornește în lume și nu termină în moarte, ea este viața cu Dumnezeu”, a punctat Ierarhul, aducând în lumină cum  „Același Spirit Sfânt a suflat peste profeți, dar și peste Sfântul Ioan Botezătorul, sărbătorit astăzi, el devenind o voce care strigă în pustie, deoarece cuvântul lui era mai greu de primit, așa cum și astăzi lumea e pornită pe calea sa. Acolo unde nu este o sensibilitate spirituală, nici Cuvântul lui Dumnezeu nu poate să fie perceput și omul crede că el are dreptate”. „Același Spirit Sfânt a inspirat și sfinții care ajung până la noi, iar sfinții au capacitatea de a vedea ceea ce este esențial în viață și ceea ce alți oameni nu văd. Aceasta pentru că sunt inspirați și au o lumină interioară pe care o caută mereu, știind că este inspirația lui Dumnezeu”, a transmis PS Vasile, îndemnând comunitatea din Dragomirești, localitatea sa natală, să caute întotdeauna lumina interioară care vine din conștiință și care conduce pașii tuturor spre a înfăptui binele. PS Vasile a încheiat omilia aducând în lumină cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Altădată erați întuneric, acum sunteți lumină. Umblați ca și fii ai luminii, pentru că rod al luminii este în orice bunătate, dreptate și adevăr!”. „Acum suntem și noi în lumină în Domnul și de câte ori reînnoim viața noastră, recunoscând răul și păcatele, răul provocat altuia, de atâtea ori reînnoim viață noastră în lumină”, a conchis Ierarhul.

Părintele paroh Hotico Vasile a mulțumit la rândul său Preasfinției Sale pentru Cuvântul de Învățătură și prezența în comunitatea din Dragomirești, părinților protopopi Codrea Vasile și Iusco Vasile, colegilor preoți, persoanelor consacrate, dar și tuturor celor prezenți la sărbătoarea parohiei, la 30 de ani de la sfințirea pietrei de temelie a bisericii parohiale.

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.