Marți, 16 Aprilie 2024

PS Vasile la mănăstirea „Sfânta Maria”: Pelerinajul nostru este unul interior. Suntem însoțiți de Dumnezeu și de Maica Sa Preacurată

„Pelerinajul nostru este în primul rând unul interior, un pelerinaj al vieții noastre care Îl caută pe Dumnezeu și făcând câte un popas în fiecare etapă a vieții noastre, știm și simțim că suntem însoțiți de Dumnezeu și de Maica Sa Preacurată” a afirmat Preasfințitul Vasile Bizău în omilia rostită pe Dealul Crucii, la mănăstirea „Sfânta Maria” din Baia Mare, în ziua hramului acesteia, luni 15 august 2022, de sărbătorea „Adormirea Maicii Domnului.

Programul la mănăstire a început, ca în fiecare an, cu o seară de veghe desfășurată duminică, 14 august, în care credincioșii împreună cu preoții prezenți la mănăstire s-au rugat împreună rugăciuni cu specific marian: Vecernia Sărbătorii, Paraclisul Maicii Domnului, Rozariul, Maslul de Obște și Prohodul Maicii Domnului.

Conform tradiției, numeroși credincioși și preoți din Eparhie s-au strâns și luni, 15 august, la mănăstirea de pe deal spre a se ruga împreună și a intona atât de frumoasele cântece mariane, în cinstea Maicii Domnului.

„Cuvântul Domnului este unul care însuflețește, nu doar informează și odată ce pătrunde în inima noastră, el lucrează, se face lucrător și lucrarea Cuvântului este o transformare și o sfințire a vieții noastre”, a explicat PS Bizău, aducând în lumină unele texte din Sfânta Scriptură care prezintă încoronarea Reginei Cerului și a pământului, a Preacuratei Fecioare Maria. „Ea este încoronată cu doisprezece stele, semn ale celor douăsprezece seminții ale lui Istrael, cei doisprezece apostoli și simbolizează tot poporul care se naște din această alianță. Femeia îmbrăcată în soare (din Apocalipsă) este imaginea Alianței lui Dumnezeu împlinite, o Alianță care și-a găsit lăcaș în sufletul unei tinere Fecioare, în inima unei femei care a rămas fecioară și a devenit Mamă și astfel ține în sine contrariile pentru că în Dumnezeu totul este posibil... În dimensiunea credinței depășim contrariile”, a afirmat Episcopul, îndemnând credincioșii prezenți ca în această frumoasă sărbătoare închinată Adormirii Maicii Domnului să reînnoiască fiecare propria alianță cu Dumnezeu: „Împreună cu Maica Domnului, să vedem pelerinajul vieții noastre ca un drum spre împlinire în Dumnezeu, împreună cu Mântuitorul nostru Isus Hristos și cu Evanghelia Lui ca și o hrana pentru minte și pentru suflet”, a conchis Ierarhul explicând că viața pământească este o perioadă în care noi avem datoria de a ne dezvolta capacitățile spirituale pe care le vom folosi în viața veșnică, la fel cum fătul, în sânul mamei sale, își dezvoltă toate simțurile spre a trăi pe pământ.

Sora Veridiana Bolfă, superioara provincială OSBM a mulțumit tuturor pentru prezența la pelerinaj, în special Preasfinției Sale Vasile, pe care l-a felicitat pentru cei 25 de ani de preoție pe care-i aniversează pe 31 august, oferindu-i din partea congregației o icoană a Preacuratei Fecioare Maria, ocrotitoarea Eparhiei, care să-l însoțească în misiunea ce i-a fost încredințată.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.