Vineri, 29 Martie 2024

Instalarea noului capelan al comunităţii româneşti greco-catolice din Forli

Duminică, 6 octombrie 2019, în biserica Sfântului Francisc din Forli (Italia), a avut loc instalarea Părintelui Octavian Frinc în funcția de Capelan al comunității românești greco-catolice "Sfinții Arhangheli Mihai și Gavril". În felul acesta, a fost inaugurată o nouă etapă în parcursul acestei comunități, după rodnica păstorire a Părintelui Mihai David, actualmente capelan la Cesena.

Prezent la începutul celebrării, Episcopul Diecezei de Forli Excelența Sa Livio Corazza, și-a exprimat bucuria și disponibilitatea de a sprijini în continuare comunitatea de credincioși greco-catolici de pe teritoriul Diecezei sale și pe Păstorul acesteia. A fost totodată prezent la acest moment semnificativ Părintele Enrico Casadio, Vicar Episcopal în cadrul Diecezei de Forli.

Părintele Cristian Crişan, Vizitator Apostolic și Coordonator național pentru Italia, i-a înmânat Episcopului locului din partea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, o medalie care a fost imprimată cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj și a beatificării episcopilor martiri greco-catolici de pe data de 2 iunie 2019.

Părintele Octavian Frinc provine din clerul Eparhiei de Maramureș, desăvârșindu-și studiile de master în Drept Canonic la Universitatea Pontificală a Lateranului din Roma.

 Sursa: e-communio.ro

 forli2

forli3

forli5

forli4

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.