Miercuri, 24 Aprilie 2024

Instalarea noului preot în parohia de limbă ucraineană Sighetu Marmației

Duminică, 4 noiembrie 2018, în parohia de limbă ucraineană Sighetu Marmației, în biserica din aceeași localitate, cu hramul ,,Acoperământul Maicii Domnului”, a avut loc instalarea noului paroh în persoana părintelui Marușciac Dan Lucian. Parohia a rămas vacantă după plecarea părintelui ex-vicar general pt. ucraineni Mihai Dubovici, la terminarea mandatului său din 30 august 2018. La finalul Sfintei Liturghii, prezidată de părintele vicar general pentru ucraineni Nicolae Nicolaișen, în mod solemn, în fața comunității prezente, s-a dat citire Decretului de numire, prin care Pr. Marușciac Dan Lucian, este numit administrator parohial al parohiei Sighetu Marmației, începând cu data de 1 noiembrie 2018, dându-i-se totodată și favorurile aferente.

Pr. Marușciac Dan Lucian, s-a născut în data de 23 decembrie 1985 și a crescut în localitatea Crăciunești din județul Maramureș. După terminarea studiilor gimnaziale din Sighetu Marmației a început Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea, după care a urmat 4 ani de studii teologice la Facultatea de Teologie Greco-Catolica, din aceeași localitate. După terminarea Facultății este trimis bursier la Roma, unde va obține diploma de licența în specialitatea Teologie Patristică la Institutul Pontifical Oriental din Roma.

Hiroronirea sacerdotală a primit-o în data de 17 septembrie 2017, prin punerea mâinilor de către Preasfinția Sa Vasile Bizău, Eparh de Maramureș.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele Lucian a mulțumit Preasfinției Sale Episcop Vasile Bizău pentru încrederea acordată, părintelui vicar Nicolae Nicolaeșin, credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie, încredințându-se și încredințându-i pe fiecare rugăciunilor sale în vederea slujirii și grijii pastorale a sufletelor acestei parohii.

Biroul eparhial de presă

instalare1 resize

instalare2 resize

instalare3 resize

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.