Marți, 16 Aprilie 2024

Absoventul de Teologie Piț Daniel a devenit diacon

Luni, 26 decembrie 2016, a doua zi de Crăciun, absolventul de Teologie Daniel Piț a fost ridicat la treapta diaconatului, prin punerea mâinilor Preasfințitului Vasile Bizău. Sfânta Liturghie Arhierească a fost celebrată la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare. Împreună cu Episcopul de Maramureș, a celebrat un sobor de  șapte preoți, printre care s-a remarcat părintele paroh și protopop Dumitru Roman, precum și părintele Anton Cioba, rector al Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea.  

Parcurs academic și profesional:

După ce a urmat (între anii 1998-2006) Școala Generală cu clasele I-VIII din localitatea natală, Odoreu, tânărul Daniel Piț a fost elev al „Colegiului Național Doamna Stanca” Satu-Mare, profil Filologie-Teologie Greco-Catolică, între anii 2006-2010.  Între anii 2010-2014, a studiat la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Departamentul Oradea. Liceul, precum și facultatea, l-a terminat cu titlul de șef de promoție. Între anii 2014-2016 a urmat cursurile de Masterat din cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Departamentul Oradea.

Între 1 noiembrie 2014 și 20 august 2015, a fost secretar al Protopopiatului Greco-Catolic din Satu-Mare. De asemenea, în anul școlar 2014-2015, a predat Religie la Școala Generală Nr. 1 „Grigore Moisil” din Satu-Mare.

Din 2015 și până în prezent, este student al Institutului Pontifical “Ioan Paul al II-lea” din cadrul Universității Laterane din Roma.

Îi urăm slujire rodnică în sânul Bisericii!

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.