Duminică, 23 Iunie 2024

Părintele vicar general Florin Fodoruț, pentru patru zile în Münster, Germania

Aflat pentru patru zile în Germania, părintele Florin Fodoruț, vicar general, a fost invitat să țină meditațiile spirituale în cadrul Întâlnirii preoților greco-catolici din diaspora, desfășurată la Münster în zilele 15-19 mai 2024. Întâlnirea a fost condusă de PS Cristian Crișan, episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș și organizată de pr. Dragoș Alexandru, parohul parohiei românești din Münster. 

Pe lângă discutarea diferitelor probleme pe care le au comunitățile și preoții din diaspora, programul a cuprins întâlnirea cu șeful Departamentului Românilor de Pretutindeni, Gheorghe-Florin Cârciu, cu Episcopul de Münster, Episcopul de Köln și membrii comunității de români.

Totodată, părintele vicar a avut planificate întâlniri cu membrii Consiliului Director al Renovabis, reprezentat de pr. dr. Thomas Schwartz, cu membrii Departamentului responsabil de proiectele din străinătate al Arhidiecezei de Köln și cu membrii Departamentului Weltkiche din dieceza de Münster.

Programul a cuprins și Sfânta Liturghie oficiată pentru cele două comunități greco-catolice din Münster, celebrată în rit bizantin de episcopul auxiliar al eparhiei de Sokal, Petru Losa. Au concelebrat: PS Stefan Zecorn, episcop auxiliar de Münster, pr. Thomas Schwartz, director Renovabis, pr. paroh Alexandru Dragoș și alți preoți români, ucraineni și germani. 

„Excelențele Voastre,

Stimați membri ai Renovabis,

Stimați membri ai Departamentului pentru Străini ai Diecezei de Munster,

Stimați credincioși,

În calitate de reprezentant al Bisericii Greco-Catolice din România, doresc să vă transmit salutul Sinodului prezidat de Preafericirea Sa Arhiepiscop Major Lucian Cardinal Mureșan, precum și al Preasfințitului Vasile Bizău, episcopul de Maramureș.

Dorim să vă transmitem faptul că Biserica noastră apreciază toate eforturile depuse de Renovabis și de Dieceza de Münster pentru sprijinirea comunităților greco-catolice din România și Germania.

Ajutorul vostru este crucial pentru ca viața bisericească să se poată desfășura în condiții care să răspundă nevoilor actuale. Împreună am reușit să construim biserici și centre pastorale și să formăm preoți și lucrători pastorali. Nevoile parohiilor noastre din România și Ucraina nu sunt aceleași cu cele ale parohiilor din Germania. Fiecare țară, fiecare comunitate, are nevoile sale specifice.

Astăzi, mai mult ca oricând, societățile noastre au nevoie să cunoască bogăția Evangheliei lui Hristos. Sunt convins că, împreună cu dumneavoastră, vom reuși să continuăm și pe viitor lucrarea de evanghelizare a continentului nostru, fiecare în locul în care trăim. În acest scop, sprijinul dumneavoastră este foarte important, iar noi azi vă suntem profund recunoscători și vă mulțumim”, a transmis părintele vicar Florin Fodoruț, din partea Preasfinției Sale Vasile și a Sinodului Bisericii Greco-Catolice din România.

Biroul eparhial de presă

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.