Marți, 19 Martie 2024

Revista eparhială „Lumina Credinței” împlinește 10 ani

A fost tipărit al patrulea număr din 2021 al revistei eparhiale „Lumina Credinței”, publicația trimestrială a Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș, care împlinește 10 ani.

 „Am pornit și noi la drum în decembrie 2011 cu gândul de a armoniza și a pune în formă scrisă articole diferite, circumscrise câtorva domenii corespunzătoare specializării fiecărui autor, pentru a oferi cititorilor noștri texte cu pronunțat caracter catehetic, atât de necesare vieții de credință în noul context al perioadei post comuniste. Un instrument util și la îndemâna oricărui doritor de lectură, revista noastră eparhială se dorește a fi un mesager și liant al comunicării conținutului de credință, actualizat și adaptat contextului contemporan”, scrie PS Vasile Bizău, președinte al publicației, în debutul acestui număr aniversar, în textul „Detalii de parcurs...”. Cât despre colaboratorii și realizatorii publicației, cărora le mulțumește pentru „bucuria punerii împreună a talanților”, Ierarhul explică scopul și atitudinea cu care se pun în fața cititorilor: „Uneori timizi, alteori șovăitori, însă întotdeauna binevoitori, fără veleități profesioniste de scriitori, ne-am străduit să intuim și să croim calea nebătătorită a nevoilor pastorale, nu pentru a furniza știri și informații, de altfel necesare, însă disponibile în alte surse, cât mai degrabă pentru a sintetiza subiecte și teme intrinseci conținutului credinței creștine”. Preasfințitul se îndreaptă cu recunoștință și către cititori: „Am crescut împreună cu dumneavoastră, cititorii fideli și pașii făcuți în tot acest scurt arc de timp, îi datorăm interesului și fidelității dumneavoastră, care ne încurajează să dăm chip și glas acestei publicații. Ne-am bucura pe mai departe să știm că măcar în parte, fiecare dintre dumneavoastră se regăsește în cel puțin una dintre vocile prezente în structura revistei și că puteți să folosiți conținutul ei în căutarea răspunsurilor care zidesc și deschid perspective”.

Revista continuă cu articolul „Simțirea în liturghie –  Cuvântul s-a făcut trup” Pr. drd. Florin Ștefan Fodoruț și textul semnat de Pr. Vasile Trifoi, „O Biserică coresponsabilă și umilă”.  Pr. dr. Vasile Iusco scrie despre „Prima vizită pastorală a Fericitului Alexandru Rusu în Maramureșul istoric (II)” iar Pr. Lucian Lechințan, s.j. vine în acest număr cu articolul intitulat „Pontormo și coordonatele unui univers intuit prin desen”

Pr. Emil-Marian Ember semnează articolul -Toleranță... intoleranță și altele ca acestea, în vremurile dominate de „minoritate”-, iar  Pr. Laurențiu Costin scrie despre „Bucuria vieții în practicarea religiei”.  Pr. dr. Florin Marușciac vine în acest număr al revistei cu textul „Chipurile libertății”, iar Pr. dr. George Marius Nicoară scrie textul „Mergem înainte”. Dna. Antoaneta Turda scrie „Despre crize, pandemii și credință”. Revista cuprinde, în continuare, conferințele Părintelui dr. Alexandru Buzalic „Școala Ardeleană – Ecouri în actualitate„ și a  Părintelui dr. Marius Anton Taloș s.j. „Un exercițiu și câteva teme pentru acasă”.

La secțiunea „Prezentarea parohiilor” Pr. Vasile Daniel Pop aduce în lumină Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Asuaju de Sus, iar Pr. Octavian Dumitru FRINC semnează articolul „Gânduri papale la ceas aniversar”.

Revista se poate achiziționa din parohii sau de la Sediul Episcopiei, la prețul de 7,5 Ron. Un abonament anual costă 30 Ron.

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.