Marți, 19 Martie 2024

A apărut albumul „Icoana pe sticlă – Oglindă spre Cer”

A fost tipărit, sub îngrijirea Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș, la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare, albumul bilingv română-engleză Icoana pe sticlă – Oglindă spre Cer.  

Albumul prezintă o colecție de icoane pe sticlă din patrimonial Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș, aflată în posesia parohiei din Ieud. „În forma lor simplă, icoanele însoțesc privitorul și conduc credinciosul înspre misterul de credință, pe care îl reprezintă în forma artistică a viziunii și măsurii autorilor proveniți din rândul comunităților rurale”, afirmă Preasfințitul Vasile Bizău în prefața albumului.

Pe lângă frumoasele imagini, regăsim în interiorul publicației un istoric al localității Ieud și al bisericii vechi din Ieud-Șes, scris de Ioan Liviu Ilea și Ioana Brândău, iar doamna Janeta Ciocan ne face o descriere a icoanelor din punct de vedere etnografic.

Apariția a fost îngrijită de pr. dr. George Nicoară, responsabil al Departamentului pentru Cultură din cadrul Episcopiei greco-catolice de Maramureș și este disponibil la Sediul Episcopiei (Str. Vasile Lucaciu 50 – birou contabilitate), precum și la Centrul de Informare turistică al bisericii din Ieud-Șes.  

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.