Duminică, 23 Iunie 2024

Duminică, 15 noiembrie, începe Postul Crăciunului

Duminică, 15 noiembrie 2020, începe Postul Crăciunului.

„Postul este reținerea totală sau parțială de la anumite alimente și băuturi, pe un timp mai lung sau mai scurt, în scop religios-moral. Această reținere de la mâncăruri și băuturi trebuie să fie însoțită de reținerea de la gânduri, cuvinte și fapte rele, ceea ce înseamnă că postul trupesc trebuie să fie însoțit de postul sufletesc”, citim în Anexa decretului Arhiepiscopului Major Lucian Mureșan (20/21.05.2009), intitulată „POSTUL ŞI AJUNUL în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică”. Potrivit aceluiași document, în postul Nașterii Domnului (Postul Crăciunului) este recomandat să se tină post comun.

Postul comun (obișnuit), este postul în care se admite consumarea mâncărurilor gătite de post, excluzându-se carnea și grăsimile de origine animală. Este permisă consumarea peștelui, vinului, untdelemnului, ouălor și produselor lactate.

Este recomandat să postească persoanele sănătoase cu vârsta între 14 și 60 de ani, fiind dezlegați de practicarea penitenței copiii, bătrânii și bolnavii, dar și cei care din alte motive nu reușesc să o respecte.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.