Vineri, 29 Martie 2024

A ieșit de sub tipar al doilea număr al revistei „Lumina credinței”

A ieșit de sub tipar al doilea număr al revistei eparhiale trimestriale „Lumina credinței”.

În debutul revistei, cititorii găsesc editorialul cu titlul „Post festum…”, semnat de PS Vasile Bizău. Editorialul are ca temă vizita Papei Francisc la Blaj și beatificarea celor 7 episcopi martiri.

Revista cuprinde, la paginile 2-3, un articol al părintelui prot. can. Emil Gîrboan, cu titlul „Când vei sta înaintea Domnului, să-i spui lucruri bune despre noi”; urmează pr. Florin Fodoruț cu articolul „Biserici goale. Un semn?” și pr. Vasile Trifoi , cu articolul „Laici Misionari”.

Pe partea de istorie pr. Iusco Vasile tratează „Comunismul și atentatul din Parlamentul României”, iar pe parte de artă, pr. Lucian Lechințan (s.j.) vorbește, în acest număr, despre „Pictorul Piet Mondrian, între solitudine și umanism”.

Se mai găsesc articole precum „Provocările prezentului – o investiție morală

În pierdere”, de pr. Emil Ember sau „Prietenia și chemarea studiului” de pr. Laurențiu Costin.

În acest număr, pr. Florin Marusciac tratează tema: „Dumnezeu plămădește, omul este plămădit”, iar prof dr. Cornel Munteanu vine să trateze „Poezia de taină din reviste de exil”. Pr. dr. George Nicoară scrie „Despre spiritul de copil”, iar doamna Antoneta Turda semnează articolul cu titlul „Înțelepciunea între taină și veridic”.

Părintele Daniel Pop deschie Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Prilog, și în final, pr. Ioan Balea vorbește despre „Constituția apostolică Sollemni Conventione, actul de naștere al episcopiei Greco-Catolice de Maramureș”.

Revista „Lumina credinței” este publicația trimestrială a Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș. Cei care doresc să intre în posesia ei, se pot adresa părintelui paroh al parohiei de care aparțin pentru a o achiziționa sau a-și face un abonament anual.     

Biroul eparhial de presă


 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.