Vineri, 19 Aprilie 2024

Tabăra de vară la mănăstirea surorilor baziliene – o experiență încântătoare

În această săptămână, 4-10 iulie 2016, mănăstirea „Sf. Maria” de pe Dealul Crucii (Baia Mare) a găzduit tabăra de vară pentru copii, devenită deja o tradiție pentru Eparhia noastră. Șaizeci și șapte de copii s-au adunat aici, la surorile baziliene, pentru recreere și rugăciune la sfârșit de an școlar. „Copiii fost atât de încântați la sfârșitul taberei, încât ne-au spus că ar vrea să se întoarcă în luna august aici, la mănăstire, și nu anul viitor, așa cum este prevăzut”, afirmă sora Claudia, superioara mănăstirii și organizator principal al taberei.

Pe parcursul zilei, participații, cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani, au avut parte atât de momente de rugăciune și meditație pe diferite teme (prietenia, rugăciunea, Sfânta Liturghie, fericirea), cât și de momente de relaxare, socializare și creație.

Astfel, dimineața după micul dejun, copiii erau invitați să asculte lecția pe tema zilei, ținută de una dintre surori. Lecția era urmată de un moment în care fiecare era îndemnat să mediteze individual la tema propusă, iar apoi să-și mărturisească trăirile la întâlnirea pe grupuri. Un grup era format din aproximativ 20 de copii. „Copiii au colaborat, au fost implicați și dădeau răspunsuri foarte interesante. Sunt niște copii foarte inteligenți”, ne-a spus sr. Claudia. După-masa fiecărei zile a fost dedicată activităților practice: „Timp de două zile am desenat și decorat cu macaroane mici pictate și cu floricele, o icoană care o reprezenta pe Sfânta Fecioară Maria. De asemenea, am creat un suport de lumânare în formă de inimioară. Aceste lucrări, copiii și le-au dus acasă și le păstrează ca amintiri”, ne-a mai spus sora. Au fost incluse în program și ore de dans, judo sau activitate de croitorie și gătit (făcut de covrigei, pizza). „Am rămas uimite să observăm cum unii copii, mai pregătiți, îi învățau pe ceilalți aceste activități”, au afirmat călugărițele.  

Tabăra s-a încheiat duminică seara (10 iulie) cu sceneta „Întoarcerea fiului risipitor”, pe care copiii au prezentat-o părinților, urmată de înmânarea diplomelor de participare și o cina cu toții împreună: călugărițe, copii și părinți.

„Pentru noi a fost destul de solicitant să ne ocupăm cinci surori de un număr atât de mare de participanți (două dintre noi am stat de veghe și noaptea), însă a fost o experiență încântătoare…; ne-am bucurat să vedem cât sunt de inteligenți și creativi copiii la această vârstă”, a afirmat sr. Claudia.

Biroul eparhial de presă

 

    

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.