Vineri, 29 Martie 2024

Lansare de album omagial „Părintele Dr. Vasile Lucaciu” la Satu Mare

În data de 20 ianuarie 2019, Departamentul pentru Cultură din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș a lansat albumul omagial „Părintele Dr. Vasile Lucaciu” în parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Satu Mare.

Au luat cuvântul doamna Adriana Zaharia, redactor șef al cotidianului Informația Zilei de Satu Mare, domnul Liviu Marta, director al Muzeului de Istorie din Satu Mare și pr. dr. George Marius Nicoară.

Valorile lăsate testament de părintele dr. Vasile Lucaciu au fost cele care au stat la baza săvârșirii acestui album de rememorare a figurii și personalității unui fiu al Bisericii Greco-Catolice și unui luptător neobosit pentru idealul unionist, de asemenea ctitorul monumentalei biserici de la Șișești. Aceste valori rămân și se activează anume în contemporaneitatea râvnitoare de virtuți așezate și trăite temeinic. Acestea, și multe altele, au fost regăsite și evocate în persoana părintelui Lucaciu prin actualul album.

Astăzi, 21 ianuarie, ziua în care s-a născut Leul de la Șișești, într-un glas spunem ad multos annos memoriei mereu actuale a părintelui dr. Vasile Lucaciu.

Mulțumiri se aduc celor care au intervenit prin cuvântările lor, părintelui Dumitru Roman, protopop de Satu Mare, pentru deschiderea față de această inițiativă și tuturor celor prezenți la acest eveniment.

Departamentul pentru Cultură

album satumare1

album satumare2

album satumare3 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.