Vineri, 29 Martie 2024

Papa Francisc a adresat un mesaj românilor prezenți în piața Sfântu Petru la Audiența Jubiliară

„Adresez un cordial salut pelerinilor din România însoţiţi de câţiva Episcopi în Pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii. Iubiţi fraţi şi surori, a înfăptui milostivirea înseamnă a sluji viaţa şi comuniunea. Fiecare dintre noi poate fi ferment de viaţă şi mijloc de comuniune în familia sa, la locul de muncă, în parohie şi în grupul de apartenenţă. Vă invit să fiţi în viaţa zilnică un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu care nu lasă pe nimeni în singurătate şi în nevoie”. Sunt cuvintele Papei Francisc către românii aflați în pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii. Mesajul a fost citit de către Suveranul Pontif în limba italiană și apoi tradus de către pr. Gabriel Buboi (rector al Colegiului Pontifical „Pio Romeno”) în limba română, în cadrul Audienței extraordinare de sâmbătă, 10 septembrie 2016. Prezenți în piața Sfântu Petru au fost cei 500 de pelerini plecați din România (25 din Eparhia Greco-Catolică de Maramureș), cărora li s-au alăturat români aflați momentan în Italia. Îndemnul Papei către români a fost acela de a „merge înainte împreună cu toţi creştinii pe drumul spre unitate”, lucru care se poate înfăptui „prin rugăciune şi prin fapte de caritate”. Încheierea mesajului a fost cea care caracterizează discursurile Papei Francisc, încă de la începutul Pontificatului său: „Contez pe rugăciunile voastre pentru mine”.

Nu a întârziat să apară răspunsul plin de bucurie și entuziasm al românilor, ce au fluturat stegulețe în culorile vaticane, strigând la unison: „Santo Padre, Santo Padre…”.   

Textul integral al mesajului de salut adresat de Papa Francisc pelerinilor români:
Adresez un cordial salut pelerinilor din România însoţiţi de câţiva Episcopi în Pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfant al Milostivirii. Iubiţi fraţi şi surori, a înfăptui milostivirea înseamnă a sluji viaţa şi comuniunea. Fiecare dintre noi poate fi ferment de viaţă şi mijloc de comuniune în familia sa, la locul de muncă, în parohie şi în grupul de apartenenţă. Vă invit să fiţi în viaţa zilnică un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu care nu lasă pe nimeni în singurătate şi în nevoie.
Întăriţi prin rugăciune şi prin fapte de caritate, să mergem înainte împreună cu toţi creştinii pe drumul spre unitate. Vă binecuvântez din inimă pe voi şi familiile voastre. Contez pe rugăciunile voastre pentru mine. Lăudat să fie Isus Cristos!

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.