Joi, 28 Martie 2024

Întâlnirea națională AGRU la Satu Mare

Ne lăsăm pescuiți în mrejele Domnului? Adunarea Consiliului Director al AGRU National (Satu Mare – 23-24 Septembrie, 2016)

 

În zilele de 23 și 24 septembrie 2016, s-a reunit la Satu Mare Consiliul Director al A.G.R.U. național. Prima parte a lucrărilor s-a desfășurat la hotelul Cardinal, iar a doua în biserica mănăstirii părinților bazilieni de la Prilog. La lucrări au participat delegați din cele șase Eparhii ale Bisericii Române Unite.

Adunarea Generală din acest an a avut ca temă: Rolul laicului în Bisericăiar motto-ul a fost „Iubiți-vă unii pe alții pentru ca Dumnezeu să poată trăi în inimile voastre!”.

Programul a început în după-amiaza zilei de vineri printr-un moment de rugăciune în frumoasa biserică Sfântul Nicolae, a comunității greco-catolice de limbă maghiară. După salutul Președintelui și al Asistentului Spiritual, au urmat câteva ore de reflecție și împărtășire asupra rolului laicului în Biserică introduse de părintele Laurențiu Costin. Pentru mai buna coordonare a activităților AGRU cu a celorlalte asociații de tip „acțiune catolică” din țară, președintele Călin Diaconu a invitat-o pe secretara ACRO, Codruța Fernea, care a prezentat un mod de existență a Acțiunii Catolice în Biserica Română Unită, respectiv ASTRU Cluj.

Pentru ziua de sâmbătă gazda întâlnirii, AGRU Maramureș, a organizat deplasarea participanților spre Prilog. Lucrările s-au desfășurat la Mănăstirea Părinților Bazilieni ridicată lângă casa fratelui Mihai, călugăr bazilian cu faimă de sfințenie care și-a oferit viața în rugăciune și în grija față de aproapele, în acel loc. În Biserica mănăstirii, preoții asistenți eparhiali prezenți au celebrat Sfânta Liturghie. A urmat o scurtă amintire a figurii părintelui Mihai relatată de părintele Feier Iacob, protopopul de Negrești-Oaș. Apoi părintele Cristian Langa, asistentul spiritual al AGRU-lui clujean a prezentat cartea: Amintește-și și vestește Evanghelia de Silvano Fausti apărută la Viața Creștină de la Cluj. În timpul lucrărilor care au urmat acestor momente de înălțare sufletească, s-au definit calendarul de activități al A.G.R.U. Național și două programe de formare a agriștilor, unul pe temele familiei, iar celălalt de formare biblică.

Următoarea întâlnire a Adunării Generale a delegaților AGRU se va desfășura în zilele de 5-6 mai 2017, în Eparhia de Oradea, la această întâlnire urmând a fi invitați și reprezentanți ai ASTRU local.

24 septembrie, Satu Mare

Călin Diaconu, 
Președinte AGRU național

Irina Mărginean, 
Secretar al CD AGRU național

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.