Vineri, 29 Martie 2024

Primiri în Reuniunea Mariană și sfințire de casă parohială la Vișeu de Sus

Duminică, 21 mai a.c., Preasfințitul Vasile Bizău s-a aflat în mijlocul credincioșilor greco catolici din Vișeu de Sus pentru a celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială de aici. Împreună cu Ierarhul Eparhiei, au oficiat: pr. protopop de Iza-Vișeu, Vasile Codrea, pr. paroh Ștefan Chindriș, precum și un sobor de preoți invitați la sărbătoare. În cadrul Liturghiei, nouă membre au fost primite solemn în Reuniunea Mariană, asociație care are ca scop promovarea unei devoțiuni deosebite față de Preacurata Fecioară Maria, model de trăire creștină și de virtuți pentru toți membrii acesteia.

În Cuvântul de Învățătură, Preasfințitul Vasile a vorbit despre Lumină: „Acolo unde este lumină, este viață. Acolo unde lipsește lumina, întunericul cuprinde totul și viața dispare sau rămân doar câteva specii care pot să trăiască fără de lumină, într-o formă primară de existență”, a afirmat Arhiereul la începutul omiliei sale. Și a continuat explicând, prin exemplul Apostolului Pavel, modul în care Evanghelia schimbă în bine comportamentul uman: „Evanghelia aduce lumină, Evanghelia îl aduce pe Dumnezeu, pentru că în mesajul evanghelic este prezent Hristos... Cât despre întuneric, acesta are mai multe chipuri, mai multe nume. Un nume foarte inportant al întunericului este orgoliu, este mândrie. Mândria se manifestă prin omul care nu renunță niciodată la ceea ce el știe și vrea... Omul care nu renunță și nu face niciodată niciun progres, are întotdeauna dreptate, se pune pe sine în centru și tot ceea ce este în jurul lui este doar relativitate, el fiind, de fapt, adevărul... Mândria orbește sufletul omului, dar poate să orbească și un grup al unei comunități sau, la scară mai înaltă, poate să orbească un drum al unui popor”, a spus Ierarhul. 

La Sfârșitul Jertfei Liturgice, toți preoții și credincioșii s-au îndreptat înspre casa parohială nou construită pentru a participa la binecuvântarea acesteia. Sărbătoarea s-a sfârșit cu o agapă frățească în curtea casei parohiale.

 Biroul eparhial de presă

  

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.