Marți, 16 Aprilie 2024

BAIA MARE: Întâlnire de lucru pe tema pastorației tinerilor

Miercuri, 5 octombrie, a avut loc la Școala Gimnazială ”Episcop Alexandru Rusu” din Baia Mare o întâlnire de lucru a Birourilor pentru pastorația tinerilor și a copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla, Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, precum și a Departamentul pentru tineret din cadrul Eparhiei de Maramureș.

Membri celor trei structuri au fost primiți de Pr. Angel Zareczki, Responsabil cu pastorația tinerilor în Eparhia de Maramureș, la Școala creată de Eparhia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Maramureș din dorinţa de a găsi un itinerar determinant al calității învățământului, de a identifica rolul Școlii în educarea tinerilor, dar şi de revitalizare a unor tradiţii valoroase ale învățământului românesc; școală în care au fost mobilizați oameni deosebiți prin diversitatea generațiilor și formarea personală, oameni dedicați educației, profund motivați pentru realizarea unei școli confesionale în Baia Mare.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre Ziua Mondială a Tineretului (ZMT) de la Lisabona, din 2023, precum și despre alte proiecte pe care cele trei birouri le-ar putea desfășura împreună.

ACC

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.