Joi, 28 Martie 2024

Sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

În data de 21 octombrie 2020 s-au desfășurat, sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian, lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, reunit în sesiune ordinară de toamnă. Datorită situației actuale cauzată de pandemia de coronavirus, lucrările s-au desfășurat în modalitate on-line.

Momentele de criză reală prin care trece întreaga societate, cauzate de răspândirea accelerată a noului coronavirus, s-au aflat în centrul discuțiilor Episcopilor sinodali care îndeamnă credincioșii la respectarea normelor sanitare propuse de autorități.

În cadrul lucrărilor sinodale au mai fost abordate teme administrative, pastorale și canonice. Sinodul a hotărât mutarea osemintelor Episcopilor Ioan Inochentie Micu Klein și Atanasie Anghel în altarul Catedralei Arhiepiscopale Majore din Blaj.

Episcopii au reflectat asupra canoanelor de drept particular propuse de Comisia sinodală pentru redactarea dreptului particular a Bisericii noastre.

În conformitate cu prevederile Instrucției „Sanctorum Mater” emisă de Congregația pentru Cauzele Sfinților, Sinodul Episcopilor consideră a fi oportună începerea cauzei de beatificare și canonizare a Preacuvioasei Maici Maria Sofia Mureșan CMD la nivelul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în perioada 9-11 iunie 2021 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Notar
Pr. Liviu Ursu

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.