Vineri, 19 Aprilie 2024

Când va avea loc Consacrarea episcopală a celor doi episcopi aleși

Prin Circulara dată în ziua de 5 februarie 2020, la Sediul Arhiepiscopiei Majore din Blaj, Preafericirea Sa Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, a stabilit datele consacrărilor celor doi episcopi aleși. 

Astfel,

Preasfinția Sa CRISTIAN DUMITRU CRIȘAN va fi consacrat sâmbătă, 28 martie 2020, la ora 10:00, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră “Sfânta Treime” din Blaj, iar

Preasfinția Sa CĂLIN IOAN BOT va fi consacrat sâmbătă, 25 aprilie 2020, la ora 10:00, în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj.  

Părintele Călin Ioan Bot a fost ales, de către Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, Episcop Auxiliar al Eparhiei de Lugoj, atribuindu-i Scaunul episcopal titular de Abritto, iar Părintele Cristian Dumitru Crişan a fost ales Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, atribuindu-i Scaunul episcopal titular de Abula. Sfântul Părinte și-a dat acordul cu privire la aceste alegeri canonice pe data de 22 ianuarie 2020. 

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.