Vineri, 29 Martie 2024

Sanctuarul Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX: S-a ajuns la cota 0

S-a ajuns la cota 0, s-a turnat placa și se continuă cu ridicarea zidurilor pentru primul nivel al Sanctuarului Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX, care este în construcție la Sighetu Marmației, pe pământul din Cimitirul Săracilor. „Nivelul ce urmează să se construiască este nivelul de demisol al proiectului, dacă ne raportăm la nivelul străzii (str. Avram Iancu) și nivelul 1 dacă ne raportăm la nivelul Cimitirului Săracilor, care este mai jos”, explică părintele Grigor Mihai, responsabil de proiect.

Construcția are 2.85 m în pământ, până la cota 0. În acest an se vor ridica zidurile până la o înălțime de + 3,5 metri și se va turna placa care susține biserica sanctuarului.  

Nivelul pe care se lucrează, demisolul, va cuprinde o capelă, o sală de conferințe și un muzeu care intenționează să prezinte clandestinitatea Bisericii Greco-Catolice, „adică acea parte a perioadei comuniste despre care se vorbește mai puțin sau deloc”, după cum a explicat PS Vasile Bizău în prezentarea proiectului.

Toți cei care doresc să se alăture proiectului și să-și pună propria cărămidă în zidul sanctuarului, o pot face în conturile de mai jos:

Sanctuarul Martirilor si Marturisitorilor romani ai secolului xx

BCR RON: RO28 RNCB 0185 1713 8077 0001
 SWIFT: RNCB RO BU

Detalii plată: Sanctuar Sighet

 

Episcopia Romana Unita cu Roma Greco-Catolica de Maramures

BCR EUR: RO33 RNCB 0182 0341 3629 0002

BCR USD: RO06 RNCB 0182 0341 3629 0003
 SWIFT: RNCB RO BU

Detalii plată: Sanctuar Sighet

Cărămidă cu cărămidă, ajungem sus!

Vă mulțumim că ne sprijiniți!

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.