Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

PS Vasile la Dragomirești (24.06.2017): „Atunci când creștinii se întâlnesc, este bine să vorbească despre lucrurile care îi unesc”

Ca în fiecare an, sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie) a reunit la biserica greco-catolică din Dragomirești numeroși credincioși din localitate și împrejurimi. Sfânta Liturghie de la ora 11:00 a fost celebrată de către Preasfințitul Vasile Bizău (fiu al locului), împreună cu părintele paroh Hotico Vasile, părinții protopopi Vasile Codrea și Iusco Vasile și alți 10 preoți invitați la sărbătoare.

În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Vasile a vorbit despre Sfânta Euharistie, pe care a numit-o „un izvor ce ne dă posibilitatea de a trăi în unire cu Isus, dar nu numai cu El, ci și cu semenii noștri… Toți creștini împărtășesc aceeași chemare: să propovăduiască, să spună, să vestească ceea ce ei trăiesc, să vorbească despre speranța din inima lor, să spună lucruri bune. Atunci când creștinii se întâlnesc, este bine să se vorbească de bine, este bine să spună lucrurile pozitive și frumoase, cele care îi unesc și nu cele care îi despart, pentru că ceea ce îi unește, îi zidește pe toți”. Pe de altă parte, noi, creștinii, primim de la Dumnezeu puterea de a lupta cu răul din noi, cu patima, cu gândurile rele și luptând cu ele, ne eliberăm: „Omul, când este liber, este fericit, pentru că libertatea este un mare dar al lui Dumnezeu”. Această libertate l-a caracterizat și pe Sf. Ioan Botezătorul, „care a avut curajul să-i spună chiar și regelui Irod că nu se cuvine să nu respecte legile căsătoriei. A avut această libertate interioară să ia poziție, să spună ceea ce se cuvine și ceea ce nu se cuvine, ceea ce este plăcut și ceea ce nu este plăcut lui Dumnezeu”, a afirmat Ierarhul.  

La finalul celebrării, mulțumiri din partea părintelui paroh Hotico Vasile s-au îndreptat înspre toți cei prezenți la Dragomirești pentru a cinsti Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul parohiei de aici. 

Biroul eparhial de presă

 

    

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.