Joi, 28 Martie 2024

Pe Calea Crucii spre Înviere

„Am urcat până aici la mănăstire, lăsând jos păcatele noastre, greutățile noastre, suferințele noastre limitele noastre… Am acceptat, precum Simion Cireneul, să-l ajutăm pe Isus să-și ducă crucea și am parcurs până aici, la această biserică, Calea Crucii, oferind-o atât pentru purificarea noastră, cât și pentru ajutorarea celor de lângă noi care sunt în suferință”, a spus pr. Angel Zareczki (vicar cu laicii) la sfârșitul rugăciunii Calea Crucii, care a avut loc la mănăstirea surorilor baziliene din Baia Mare.

Duminică, 2 aprilie, peste 150 de credincioși greco-catolici, însoțiți de șase preoți s-au adunat la mănăstirea „Sfânta Maria” pentru a se ruga împreună Rozariul și Calea Crucii, în urcare pe strada Plaiului din Baia Mare, până la biserica mănăstirii. Evenimentul este organizat anual de către Reuniunea Mariană Baia Mare, împreună cu comunitatea surorilor baziliene și este o ocazie de a parcurge împreună, prin rugăciune și meditație, momentele culminante ale patimilor Mântuitorului nostru. „Să încredințăm lui Dumnezeu toate relele pe care le-am făcut și să parcurgem zilnic Calea acesta a Crucii, cu multă speranță, fără să disperăm, știind că El este cel care ne iartă, ne iubește, ne vindecă, ne precede și ne urmează. Să facem tot ce putem și ce ține de noi pentru a deveni persoane pline de Hristos!”, a mai spus pr. Angel.

Seara s-a încheiat cu un moment de socializare și împărtășire a trăirilor între credincioșii din mai multe protopopiate care au luat parte la eveniment.

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.