Joi, 28 Martie 2024

Misiuni poporale la Cetățele

Timp de trei zile, mai precis în perioada 18-20 noiembrie 2016, în biserica parohială cu hramul „Cuvioasa Paraschiva”, a Parohiei Greco-Catolice Cetăţele, tradiţia misiunilor poporale a continuat, după ce a fost reluată în anul 2009. Misiunile au fost conduse de pr. Laurențiu Costin, vicar parohial la Parohia „Sfinții Arhangheli” din Satu Mare.

Tema misiunilor poporale a fost: „Comunitatea creștină – poporul lui Dumnezeu în pelerinaj spre patria cerească”. Plecând de la această temă, pr. Laurențiu a adresat credincioşilor prezenţi, în cele patru meditații, îndemnul la reînnoire spirituală, atât de necesară pentru menţinerea vie a credinţei şi a unei vieţi creştineşti autentice.

În cele trei zile ale misiunilor, credincioşii au participat la Sfintele Liturghii, la celelalte momente de rugăciune (Paraclisul, Rozariul, Vecernia cea Mare, citirea Psaltirii), mulți dintre ei spovedindu-se și împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Domnului. La finalul Misiunilor, toţi credincioşii au primit binecuvântarea părintelui Laurențiu și ungerea cu ulei binecuvântat.

pr. paroh Augustin Butica 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.