Miercuri, 24 Aprilie 2024

A apărut numărul 2/2021 al revistei eparhiale Lumina Credinței

A ieșit de sub tipar al doilea număr din acest an al publicației trimestriale eparhiale „Lumina Credinței”. Cu o vechime de 10 ani, revista a ajuns la numărul 39.

Publicația prezintă, în debutul său, Mesajul papei Francisc la Ziua mondială a bunicilor și bătrânilor 2021. Părintele Emil Gîrboan explică cititorilor Liturghia Cuvântului în articolul Cu cuvântul Domnului cerurile s-au întărit.

În articolul Alb sau negru, părintele Florin Fodoruț lansează provocarea spirituală de a ne abandona cu încredere lui Dumnezeu spre a dobândi răbdarea de a putea discerne spre a privi realitatea în întreg spectrul de culori și nuanțe care o caracterizează și nu doar în alb și negru, lucru care face să devenim ostili. Urmează articolul semnat de pr. Vasile Trifoi, Anul „Familia Amoris Laetitia”, în care ne sunt prezentate obiectivele de avut în vedere în acest an special, dedicat aniversării a 5 ani de la publicarea exortației apostolice Amoris Laetitia (19 martie 2021 - 26 iu­nie 2022).

În articolul Un destin de preot, profesorul Adrian Roman vorbește despre viața și activitatea părintelui Gheorghe Mureșan (1858-1939), iar la secțiunea Evaghelia în artă, pr. Lucian Lechințan SJ semnează textul cu titlul Culmile disciplinării în viziunea pictorului Kazimir Malevici. Pr.Emil Ember, în texul Pandemie, morală și alte dedicații vorbește despre moralitatea faptului de a respecta regulile impuse de actuala pandemie, iar pr. Laurențiu Costin, în articolul Duel spiritual scrie despre faptul că a privi realitatea în lumina Evangheliei, detașați de mentalități învechite, duce la  împlinire și la creștere. Pr. Octavian Frinc explică, în articolul Cultura anulării și trecutul cum anumite mișcări și tendințe de astăzi nu se mulțumesc să împartă fanatic în Bun și Rău  persoane și evenimente din prezent, ci încep să schimbe și viziunea asupra trecutului, a istoriei. Pr. George Nicoară, în textul cu titlul Timpuri Noi, vorbește despre timp ca și cantitate și timp de calitate, despre chronos și kairos, iar doamna Antoaneta Turda prezintă cartea Tămăduirea bolilor sufletului de Matteo Zuppi. Urmează articolul O altfel de cântare, de pr. dr. George Nicoară. Părintele Daniel Pop prezintă în acest număr parohia Jibou și revista se încheie cu prezentarea unor secvențe din viața Fericitului Alexandru Rusu, text semnat de pr. dr. George Nicoară.

Revista se poate achiziționa din parohii sau de la Sediul Episcopiei, la prețul de 7,5 Ron. Un abonament anual costă 30 Ron.

Biroul eparhial de presă

 


 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.