Joi, 28 Martie 2024

Instalarea noului preot în parohiile Tăuții Măgherăuș și Bușag

Duminică, 07 octombrie a.c., în parohia Tăuții Măgherăuș, în biserica din Măgherăuș, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, a avut loc instalarea noului paroh în persoana părintelui Ioan Balea. La finalul Sfintei Liturghii, prezidată de părintele protopop Emil Gîrboan, în mod solemn, în fața comunității prezente, s-a dat citire Decretului de numire, prin care Pr. Ioan Balea este numit paroh al parohiei Tăuții Măgherăuș începând cu data de 07 octombrie 2018, dându-i-se totodată și favorurile aferente.

Pr. Ioan Balea s-a născut în data de 3 octombrie 1979 și a crescut în localitatea Ieud – Maramureș. După terminarea studiilor gimnaziale a început Liceul Teologic ,,Inocențiu Micu-Klein” din Cluj-Napoca, după care a urmat 3 ani de studii teologice la Institutul Teologic ,,Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare. Este trimis bursier la Colegiul Pontifical ,,Pio Romeno” din Roma, pentru studierea filosofiei și teologiei. Este licențiat în Drept canonic la Institutul Oriental din Roma.

A fost hirotonit preot la Jibou în data de 12 august 2012 de către Preasfinția Sa Vasile Bizău, fiind numit administrator parohial în această parohie, funcție pe care a ocupat-o până în septembrie 2018. În data de 1 ianuarie 2015 este numit vicar judecătoresc al Episcopiei de Maramureș fiind președintele Tribunalului Intereparhial de primă instanță.

În încheiere, părintele Ioan Balea sub semnul evangheliei chemării primilor ucenici de „a fi pescari de oameni”, având în inimă cuvintele Mântuitorului de a fi „sare și lumină în lume”, s-a încredințat ocrotirii lui Dumnezeu în misiunea primită. A mulțumit Preasfinției Sale Vasile Bizău pentru încrederea acordată, părintelui protop Emil Gîrboan, care a fost și păstorul din această localitate, pentru toată munca depusă aici, și tuturor credincioșilor prezenți pentru frumoasa și călduroasa primire.

Îi urăm părintelui Ioan Balea o păstorire îndelungată și rodnică!

Biroul eparhial de presă

instalare balea 1

instalare balea 2

instalare balea 3

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.