Vineri, 29 Martie 2024

Hramul parohiei „Nasterea Maicii Domnului” - Tisa

Pusă sub ocrotirea Preasfintei Fecioare Maria, având ca hram Nașterea Maicii Domnului, parohia greco-catolică Tisa și-a celebrat hramul duminică, 9 septembrie 2018.

Sfânta Liturhie a fost celebrată de la ora 11:00, celebrării liturgice alăturându-se un număr de 24 de preoți și o mulțime de credincioși din parohia Tisa și din parohiile învecinate. Răspunsurile la sfânta Liturghie au fost date de corul surorilor din Congregația Maicii Domnului din Sighetu Marmației.

 După sfanta Liturghie s-a făcut înconjurul bisericii și conform tradiției locului s-au citit patru evanghelii după care s-a făcut ungerea cu mir.

La sfârșitul celebrării, părintele paroh Gheorghe Dunca a mulțumit credincioșilor care au participat la sărbătoare, mai de aproape sau mai de departe. Multumiri aparte credinciosilor parohiei Greco-Catolice Tisa pentru o deosebita mobilizare si organizare in reusita evenimentului. Bunul Dumnezeu si Sfanta Fecioara Maria sa rasplateasca tuturor jertfa adusă a concluzionat părintele paroh.

Credincioșii prezenți au putut gusta din bucatele oferite de credincioșii parohiei Tisa.

Pr. Gheorghe Dunca - paroh

tisa1

tisa2

tisa3

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.