Joi, 28 Martie 2024

Hramul parohiei Adormirea Maicii Domnului din Copalnic Mănăștur

Pusă sub ocrotirea Maicii Sfinte, având ca hram marea sărbătoare Adormirea Maicii Domnului, parohia greco-catolică din Copalnic Mănăștur și-a sărbătorit hramul, duminică, 12 august 2018, anticipându-l cu trei zile.

Bucuria hramului parohiei a fost încununată anul acesta de prezenţa în mijlocul credincioșilor a Preasfinţitului Părinte Vasile Bizău, care alături de Pr. Augustin Butica – vicar general, de Pr. Gheorghe Mihnea – paroh și protopop de Copalnic și de preoții veniți la sărbătoare, a celebrat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială, în prezenţa numeroşilor credincioşi veniți la sărbătoare, atât din parohia Copalnic Mănăștur, cât și din parohiile învecinate.

Întâmpinat de parohul locului, Pr. Gheorghe Mihnea, de primarul comunei, domnul Vasile Ştefan Mihalca, de credincioșii veniți la sărbătoare și de copiii din parohie îmbrăcați în frumoasele straie populare, Preasfințitul Vasile și-a exprimat bucuria de a fi din nou în  mijlocul credincioșilor din Copalnic Mănăștur, în această duminică dinaintea sărbătorii ,,Adormirea Maicii Domnului”, marcând astfel hramul parohiei.

După citirea Sfintelor Evanghelii, a Duminicii și a hramului, Preasfințitul Vasile a ținut un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța cinstirii Maicii Sfinte, Mama noastră spirituală: Sărbătoarea ,,Adormirii Maicii Domnului” ne face să pregustăm ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru cei care-l iubesc și această pregustare o trăim astăzi în credință, în speranță, așteptând ca ceea ce s-a întâmplat cu Maica Domnului să se întâmple cu fiecare dintre fiii ei.      

Sărbătoarea ne învață totodată felul în care viața creștină poate să fie trăită după modelul Maicii Sfinte. Având un asemenea model, noi avem la îndemână această analogie a ceea ce înseamnă mama pentru fiecare dintre noi. Iubirea de mamă este o iubire jertfelnică, o iubire care așteaptă, o iubire care nu se grăbește să tragă o concluzie imediat, ci mereu se deschide în speranță înspre ceea ce este mai bun.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Gheorghe Mihnea a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența la sărbătoarea parohiei, primarului localității, credincioșilor și tuturor celor care s-au implicat și se implică în mod activ pentru buna desfășurare a evenimentelor și a proiectelor parohiei din Copalnic Mănăștur.

Biroul eparhial de presă

copalnic3 resize

copalnic2 resize

copalnic1 resize

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.