Joi, 28 Martie 2024

Părintele protopop Vasile Codrea a devenit paroh de Ieud

Duminică, 24 decembrie, a avut loc instalarea părintelui Codrea Vasile, protopop de Iza-Vișeu, ca paroh de Ieud. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Preasfințitul Vasile Bizău, împreună cu părintele Codrea și părintele Neneștean Gheorghe.  

În cuvântul de învățătură, Eparhul de Maramureș a vorbit despre Crăciun: „Crăciunul ne vorbește despre iubirea lui Dumnezeu, dar și despre răceala și indiferența oamenilor… [La fel cum a făcut cu dreptul Iosif] Dumnezeu este cel care ne mângâie și atunci când oamenii ne întristează, Dumnezeu este cel care ne dă pacea interioară și pacea sufletească și atunci când în lume este multă fierbere, când în lume este mult război, multe vești rele. Dumnezeu i se descoperă fiecăruia și-i dă în inima sa ceea ce are nevoie: celui care are nevoie să-și dobândească pacea inimii, Dumnezeu îi va dărui pacea inimii, dacă o caută în mod sincer… Sărbătoarea Crăciunului ne invită în mod deosebit să primim pacea, pentru că astfel îl primim pe Isus care se naște pentru noi”, a afirmat Preasfințitul.

La sfârșitul celebrării, Arhiereul a citit în fața credincioșilor decretul de numire al noului paroh, pe care l-a înmânat acestuia, urându-i mult succes și păstorire rodnică în noua misiune.   

Noul paroh, părintele Vasile Codrea, a studiat Teologia la Baia Mare și a fost hirotonit preot pe data de 6 decembrie 1995, de către Preasfințitul Ioan Șișeștean. În acelaș an, pe data de 19 decembrie, a fost numit păstor al parohiilor Sârbi și Cornești. Pe data de 26 iulie 1996 a devenit paroh al parohiei Strâmtura. Pe 29 iunie 2012, a fost ales consilier eparhial, iar pe data de 16 octombrie 2012 a fost numit, de către Preasfințitul Vasile Bizău, protopop de Iza-Vișeu. Numirea ca paroh de Ieud a primit-o pe data de  6 decembrie 2017, în sărbătoarea Sfântului Nicolae de la Mira Liciei. În parohia Strâmtura a fost instalat, pe data de 17 decembrie, părintele Piț Daniel, ca administrator parohial. 

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.