Miercuri, 24 Aprilie 2024

22 Octombrie 2017: Hramul parohiei „Sfântul Dumitru” din Târșolț

Duminică, 22 Octombrie 2017, comunitatea greco-catolică din Târșolț (Țara Oașului) l-a avut în mijlocul ei pe Preasfințitul Vasile Bizău, care a vizitat parohia cu ocazia hramului bisericii „Sfântul Dumitru”. Sfânta Liturghie arhierească a început la ora 11.00 și a fost celebrată de către Preasfințitul Vasile, împreună cu pr. paroh Ioan Zbona, pr. protopop Iacob Feier, pr. Ierom. Laurian Daboc (OSBM – Superior Provincial al Ordinului Sf. Vasile cel Mare) și un sobor de preoți invitați la sărbătoare.    

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Eparhiei a invitat credincioșii să fie, asemenea martirilor Bisericii, slujitori ai lui Dumnezeu: „Omul care nu este servitor al lui Dumnezeu, cu siguranță se va face slujitor al altcuiva. Omul care se desparte de Dumnezeu, nu poate să rămână liber, să spună că este doar cu el însuși. Cu siguranță, se va face serv al altcuiva, iar acesta poate să fie cel rău; sau, omul poate să fie sclav al său însuși, al patimilor sale, dar nicidecum, el nu poate să rămână liber, dacă se desparte de Dumnezeu”, a spus Ierarhul. De asemenea, acesta a cerut credincioșilor prezenți să transmită salutările sale familiilor aflate la muncă peste hotare: „Aș dori să transmiteți salutările mele familiilor dumneavoastră. Știu că o bună parte din comunitatea de aici, din Târșolț, este plecată la muncă în afara granițelor țării, dar rămân în comuniune cu noi și cu voi, care sunteți părinții și bunicii lor și se întorc întotdeauna cu gândul la originile lor, nu uită de comunitatea de aici, nu uită de istoria lor, nu uită de trecutul lor, de credința lor. Acolo unde ei sunt, au purtat și poartă cu ei acest mesaj și patrimoniu: al credinței proprii, al apartenenței la Biserica Greco-Catolică și fac cinste comunităților de la Paris și de la Londra și din alte părți. Acesta este o modalitate de a mărturisi…”, a afirmat Eparhul de Maramureș.

Părintele paroh Ioan Zbona a mulțumit tuturor preoților, credincioșilor, precum și Preasfințitului Vasile pentru prezența la sărbătoarea parohiei și i-a invitat pe toți să servească din bucatele pregătite cu mult drag de către credincioșii din Târșolț.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.