Vineri, 29 Martie 2024

S-a încheiat Anul Sfânt al Milostivirii în Eparhia Greco-Catolică de Maramureș

Vineri, 18 noiembrie 2016, a avut loc, la biserica „Sfânta Maria din Baia Mare”,  întâlnirea anuală a preoților din Eparhie. Sfânta Liturghie a început la ora 11:00 și a fost celebrată de Preasfințitul Vasile Bizău împreună cu 130 de preoți de pe teritoriul Eparhiei. Au participat numeroși credincioși, care au avut ocazia să treacă pentru ultima dată prin Poarta Sfântă a Milostivirii de la această biserică, întrucât celebrarea a marcat și încheierea Anului Jubiliar al Milostivirii în Eparhia noastră.

Cu toate că anul în care creștinii au fost îndemnați de Papa Francisc să sporească acțiunile de milostivire a luat sfârșit, Preasfințitul Vasile i-a îndemnat pe toți cei prezenți la celebrare „să rămână și pe mai departe milostivi precum este Tatăl”.  „Sfântul Părinte Papa Francisc, în Bula de convocare a Jubileului Milostivii ne îndemnă ca la sfârșitul acestui An Jubiliar să aducem mulțumire Preasfintei Treimi pentru toate harurile pe care le-am primit în acest an… Și noi am fost cu siguranță atinși de harul lui Dumnezeu, care ne îndemnă să fim milostivi precum este Tatăl, să avem acest curaj și forță interioară de a fi creștini ai lui Hristos, de a prelungi în timp și în spațiu misiunea lui…”, a spus Preasfințitul Vasile în cadrul omiliei.

Ierarhul a mulțumit Bunul Dumnezeu pentru toate manifestările care au avut loc în acest An al Milostivirii în Eparhia noastră, precum nopți de rugăciune, zile de reculegere, pelerinaje la Porta Sfântă: „Toate acestea sunt semne că ne înscriem în acest parcurs al dorinței de la întrupa ceea ce este esențial în Evanghelie: iubirea față de Dumnezeu și manifestarea ei între noi și între toți semenii noștri, pentru ca împărăția lui Dumnezeu să crească”, a afirmat Preasfințitul.

După Sfânta Liturghie deschisă publicului, preoții au participat la conferința dedicată Sfintei Scripturi, ținută de pr. Ioan Laurențiu Costin, iar pr. Angel Zareczki (vicar pentru laici) le-a prezentat anumite chestiuni organizatorice în ceea ce privește evenimentele care vor completa următorul an pastoral.

Biroul eparhial de presă 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.