Joi, 28 Martie 2024

S-a desfășurat olimpiada de religie greco-catolică în Eparhia de Maramureș

În data de 23 martie 2019, s-a desfășurat, la Sighetu Marmației și Satu Mare, olimpiada de religie greco – catolica, etapa judeteana. Evenimentul a fost găzduit de la Școala Gimnazială ,,Dr. Ioan Mihaly De Apșa” – Sighetu Marmației, respectiv de Școala Gimnazială ,,Grigore Moisin” – Satu Mare.  A fost prezent un numar de aproximativ 120 de elevi din clasele V-XIII, cei care s-au calificat la etapa locală. Elevii au  fost însoțiți de profesorii lor de religie, cei care i-au pregătit pentru concurs.  

Din prezentările făcute, s-a constatat că Biserica Greco – Catolică a dezvoltat, în ultimii ani, o sensibilitate în acest domeniu, îndemnând și încurajând elevii să participe în număr cât mai mare. Prin aceste pregătiri, fiecare elev ia parte la o formare intelectuală mai profundă și la o viața creștină mai autentică. După corectarea lucrărilor, de la ora 16:00 a avut loc festivitatea de premiere. În urma rezultatelor obținute, 9 elevi Maramureș și 8 din Satu Mare vor participa, în perioada 01-05 mai, la Olimpiada Națională de Religie Catolică, la Alba Iulia.  

Concursul a fost organizat de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș (Inspectori pr. dr. Ioan Codrea si prof. Adrian Cosmin Roman), în colaborare cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Maramureş şi Satu Mare  și conducerea școlilor gazdă.

Biroul eparhial de presă

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.