Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

Magazinul caritabil al Asociației „Maica Domnului Milostivă” din Turț

„Cumpărând de la noi, vei face un copil să zâmbească din nou”, se poate citi pe afișul de prezentare al magazinului caritabil deschis de către Asociația Vincențiană Maica Domnului Milostivă din comuna Turț, Țara Oașului. Magazinul a fost inaugurat în luna noiembrie a Anului Sfânt al Milostivirii -2016- și prin acesta, asociația își propune să strângă fonduri pentru familiile aflate în dificultate, precum și pentru copiii care trăiesc în centre maternale sau în case de tip familial din județul Satu Mare.

Parohia greco-catolică din Turț, alături de părintele Remus Ghiran și doamna preoteasă Iulia Ghiran, s-a ocupat de dezvoltarea sectorului caritativ încă de la instalarea părintelui în parohie, în sensul că strângeau haine și alimente de la cei mai înstăriți pentru a le împărți săracilor. „Ne-am dat însă seama că familiile nevoiașe aveau nevoie și de alte lucruri față de ceea ce primeam noi ca donație”, afirmă părintele Ghiran. Și așa s-a născut ideea de a deschide acest magazin caritabil, cu ajutorul căruia, asociația „Maica Domnului Milostivă”, prin directa implicare a președintei Iulia Ghiran, a părintelui paroh și a membrelor Reuniunii Mariane din Turț, strânge fonduri pentru a cumpăra lucrurile de care familiile aflate în dificultate au cea mai mare nevoie. Ultima lor acțiune caritabilă din această lună a prevăzut cumpărarea de rechizite școlare pentru Casa de tip familial „Maria” din Satu Mare, precum și donarea de plăpumi, paturi, fructe si martisoare la Centrul Maternal „Lorena" din acelaș oraș.

În ce privește magazinul, acesta se află în P.ța Eroilor din Turț și este deschis de luni până vineri între orele 9:00 și 14:00. El pune la dispoziția cumpărătorilor îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte uzate la preturi mici. „Lucrurile sunt donate [în scop caritabil] de către oameni cu suflet mare din Anglia, Germania, Franța si Romania”, citim pe site-ul asociației.

Asociația Vincențiană Maica Domnului Milostivă are ca scop principal acela de a răspândi carisma Societății Sfântului Vincențiu de Paul, „comunitate de laici însuflețiți de aceeași  slujire a săracilor prin contact direct cu cel aflat în nevoi, prin darul iubirii față de semeni”, citim pe acelaș site. Prezentă în peste 148 de țări, societatea cuprinde 780.000 de membri răspândiți, 1.3 milioane de voluntari și ajută peste 30 de milioane de săraci. 

Pentru cei care doresc să participe la actiunile caritabile pe care le desfășoară sau vor să facă o donație, Asociața Vincențiană din Turț pune la dispoziție date de contact pe site-ul http://asociatiavincentiana.ro/ro/.

 Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.