Vineri, 29 Martie 2024

Duminică, 19 Februarie 2017 - Colectă în biserici pentru victimele din Siria

În semn de solidaritate față de victimele celei mai severe crize umanitare din Siria, Confederația Caritas România a propus o colectă care se va face în toate bisericile catolice din România duminică, 19 februarie 2017.

Situația din această țară este una foarte gravă,  ”6.5 milioane de persoane sunt strămutate intern în Siria, din cauza conflictului. După cinci ani de conflict amar, care a provocat distrugerea țării, Siria a cunoscut în 2016 o creștere de violență și confruntări sângeroase între forțele armate în toate provinciile și orașele, înainte considerate relativ mai sigure. Necesitățile umanitare continuă să crească, migrarea populației este în creștere și o întreagă generație de copii este expusă la război și violență, lipsită de serviciile de bază, educație și protecție”, citim pe site-ul Caritas România.

În aceste condiții, Caritas Siria cere ajutor extern pentru susținerea celor 43.000 de familii de refugiați interni, care și-au găsit un refugiu în Provincia Tartous. Toate aceste persoane au lipsuri mari: „cei mai mulți dintre ei au închiriat mici spații de locuit, dar plata chiriilor, asigurarea alimentelor, iar, în caz de nevoie, a medicamentelor și finanțarea educației copiilor depășesc cu mult posibilitățile financiare ale acestor familii” (citim pe acelaș site).

Astfel că, Asociația Caritas România s-a alăturat inițiativei de a ajuta persoanele care azi suferă în Siria. Invităm cu căldură credincioșii Eparhiei noastră să participe, după posibilități, la colecta care va avea loc duminică, 19 februarie, în toate bisericile catolice din țară.  

De asemenea, donații se pot face și la Sediul Caritas Greco-Catolic Baia Mare (str. Victoriei nr. 82/21), începând de luni, 20 februarie, zilnic între orele 10:00-14:00.

Pentru cei care doresc să facă o donație direct prin transfer bancar, asociația pune la dispoziție numărul de cont: RO85 RNCB 0182 0341 5422 0001 (Asoc. Diecezana Caritas Greco Catolica MM).

Biroul  eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.